<*> ÖSSZETÉTEL
<*>
Grapefruit (Citrus paradisi) gyümölcs magjából és
húsából extrakcióval
készült 1:5 arányú kivonat.
Hatóanyagai: a mag kivonat citrus bioflavonoidokat
tartalmaz.
Fontosabb alkotórészei: naringin, izoszakuranetin,
heszperidin,
neoheszperidin, poncirin, roifilin, nobelintin,
kemferol-,
dihidrokenferol-, apigenin- és kvercetin glikozidok.
Hatása: A citrus bioflavonoidok gyökbefogó és
antioxidáns tulajdonsággal
rendelkeznek, a C vitamin hatását fokozzák, bomlását
gátolják.
A kapillárisok kóros átjárhatóságát és törékenységét
csökkentik.
Az emberi szervezet zavartalan működéséhez szükséges
un. esszenciális
anyagok, ezért P vitaminnak vagy permeabilitási faktornak
nevezik.
A kivonat 800 baktérium- és vírustörzs, valamint 100
gombafaj és számos
egysejtű parazita növekedését már nagy hígításban
gátolja, ugyanakkor a
fiziológiás baktériumflórát nem károsítja. A szokásos
mikróbaellenes
anyagokkal összehasonlítva tízszer-százszor
hatékonyabb, ugyanakkor sokkal
gyorsabban fejti ki a hatását.
<*> JAVALLAT
<*>
A gyomor- és bélbetegségek adjuváns kezelésére,
gombafertőzések,
meghűléses eredetű megbetegedések, fogínygyulladás és
hüvelyfertőzés
esetén alkalmazható. Meg lehet próbálni krónikus
fáradtság,
Candida-fertőzés, és AIDS-betegség esetén az
immunrendszer stimuláló
hatása miatt.
Ivóvíz fertőtlenítésére, felületi fertőtlenítőszerként
és
konzerválószerként is hatásos.
<*> ADAGOLÁS
<*>
Külsőleg: a bőr banális betegségei esetén gargarizáló
és borogatószerként
vagy bedörzsölőként a kivonatból 1-10 cseppet egy
pohár vízzel hígítjuk.
Belsőleg: Felnőtteknek naponta 2-3x2-5 cseppet egy
pohár vízzel vagy
gyümölcslével bevenni.
Hígítatlanul sose használjuk!
Az esetleges üledékkiválás a termék minőségét nem
befolyásolja!