Termékkereső

Így rendelhet...

Igy rendelhet

Légy ismerősünk

Kozmetikumok

Kozmetikumok

HomeopátiaInfo

homeopatia
Beszélünk angolul, németül!

LXLine_partner_patika

biztonsagos patika

Látogatások

Oldalletöltések száma: 5744737
  

 Huvelygomba5A nők 75%-a élete során valamikor sarjadzógombás hüvelyfertőzésen, orvosi nyelven vulvovaginalis candidiasison (VVC) esik át. A visszatérő hüvelygomba, a vulvovaginalis candidiasis (RVVC) ezzel szemben a menopausa előtti nők mintegy 5%-át sújtja.Az RVVC-ben szenvedő nők gyakran alkalmaznak önkezeléseket recept nélkül kapható helyi készítményekkel, és a hosszantartó kezelések gyakran a szeméremtest irritativ gyulladását okozzák. A pontos diagnózis felállítása elengedhetetlen, ugyanis a feltételezett VVC miatt önkezelést végző nők csupán 28%-ában mutatható ki a fertőzés gomba vizsgálattal.

A betegek nagy része tehát ok nélkül alkalmazza ezeket a vény nélkül kapható szereket. Több mint 100 féle Candida faj és több mint 200 törzs létezik. A VVC leggyakoribb kórokozója a Candida albicans. A visszatérő, a krónikus és a perzisztáló VVC olyan fogalmak, amelyeket gyakran kevernek, holott megjelenésük, előfordulásuk és ellátásuk elvei eltérőek.
   
A visszatérő hüvelygomba, a visszatérő VVC a nőkben általában a szülőképes életperiódusban jellemző, bár néha a menopausa után is felüti a fejét, leggyakrabban ösztrogén-pótlást alkalmazó vagy immunszuppresszív kezelésben részesülő nők esetében. A visszatérő VVC azt jelenti, hogy 12 hónap alatt több mint 4 VVC-s epizód lép fel, vagy minimum 3 olyan epizód alakul ki, mely nem antibiotikum szedés kapcsán fordul elő. Az epizódok között tünetmentes időszakok jellemzőek.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Körúti Orvosi Centrum

 

 

ALMA NEW

Kosár

 x 

A kosár üres

Kérdezze meg...


Egészségpénztárak

bankkartya2

Aktuális ajánlat


OC Cafe logo

Magunkról...


Eu konyvek

ÜgyeletInfo

Ugyelet

PROMOBOX 2

gyogygond3

Cegadatok X

Kerekesszékkel
© Fehér Kígyó Gyógyszertár és Orvosi Központ - 2011 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!