Pályázataink

szechenyi projekt

Termékkereső

Így rendelhet...

Igy rendelhet

Kozmetikumok

Kozmetikumok

LXLine_partner_patika

biztonsagos patika

Légy ismerősünk

Látogatások

Oldalletöltések száma: 6947154
  

szemHa a test szövetei, mint például izmok, csontok, bőr sérülnek, az izom, csont, vagy bőr sejtjei képesek újra nőni, regenerálódni, és így rendbe hozni a károsodást. Az idegsejtek nem tudnak regenerálódni, tehát az idegszövet károsodása, például a retináé, általában maradandó és visszafordíthatatlan.

Ez az, amiért a makuladegeneráció során létrejött látásvesztést nehezebb kezelni a többi látási zavarnál, és ami miatt kiemelt jelentősége van a megelőzésnek. Egy kataraktás páciens szemlencséjét el lehet távolítani és helyére másikat ültetni, a makuladegenerációs retinát azonban nem lehet se eltávolítani, se helyettesíteni. Ha új véredények jelennek meg a makula területén, lézeres szemműtétet végezhetnek. E kezelés során egy fókuszált intenzív lézer nyalábbal beforrasztják a szivárogtató véredényt, és megelőzik új véredények kialakulását - olvasható az optika.hu oldalán. Ez a kezelés a betegség korai időszakában a leghatásosabb, még mielőtt nagyobb károsodás alakul ki. Mivel elég szűk az az időtartam, amelyen belül el lehet végezni ezt a beavatkozást, nagyon nagy a korai felismerés és orvoshoz fordulás jelentősége. További próbálkozások vannak a betegség sugárterápiás, sebészi illetve gyógyszeres kezelésére.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Forrás: Egészség - Origó

 

OGYEI logo hiv

Kosár

 x 

A kosár üres

ALMA NEW

Kérdezze meg...


Egészségpénztárak

bankkartya2

OC Cafe logo

PROMOBOX 2

gyogygond3

Cegadatok X

Beszélünk angolul, németül!
Kerekesszékkel
© Fehér Kígyó Gyógyszertár és Orvosi Központ - 2011 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!