Pályázataink

szechenyi projekt

Termékkereső

Így rendelhet...

Igy rendelhet

Kozmetikumok

Kozmetikumok

LXLine_partner_patika

biztonsagos patika

Légy ismerősünk

Látogatások

Oldalletöltések száma: 6926178
  
szemfaj-12Kutatók szerint egy új, laboratóriumi felfedezésnek köszönhetően hamarosan segíteni lehet a makuladegenerációtól szenvedő betegeken. A makuláris degeneráció, más néven AMD a látóidegen vagy a retinán lévő makula, az éleslátás helyének károsodása, az időskori vakság leggyakoribb oka.

A kutatáshoz nem embrionális őssejteket használtak, melyek az elmúlt években számtalan vita témáját képezték, hanem úgynevezett indukált pluripotens őssejteket. A kutatók elmondása alapján a cél az volt, hogy terápiás megoldást találjanak az AMD okozta vakság ellen. A washingtoni Georgetown Egyetem orvosi központjának kutatói hangsúlyozták, hogy ezek csak a kezdeti lépések a végső cél eléréséhez, a kutatásokat eddig csak laboratóriumi körülmények között végezték, és még számos akadályt kell leküzdeniük, mielőtt az újonnan létrehozott sejteket a beteg szembe lehet ültetni – tudtuk meg a MediPresstől.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Forrás: Ötvenen túl

 

OGYEI logo hiv

Kosár

 x 

A kosár üres

ALMA NEW

Kérdezze meg...


Egészségpénztárak

bankkartya2

OC Cafe logo

PROMOBOX 2

gyogygond3

Cegadatok X

Beszélünk angolul, németül!
Kerekesszékkel
© Fehér Kígyó Gyógyszertár és Orvosi Központ - 2011 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!