Pályázataink

szechenyi projekt

Termékkereső

Így rendelhet...

Igy rendelhet

Kozmetikumok

Kozmetikumok

LXLine_partner_patika

biztonsagos patika

Légy ismerősünk

Látogatások

Oldalletöltések száma: 7079423
  
stk65059cor2012-ben a Diabétesz Világnap jelmondata: "Óvjuk a jövőnket". Alábbi összeállításunkban arra hívjuk fel a figyelmet, a közölt szakcikkek segítségével, hogyan teheti meg ezt Ön saját, vagy családtagjai érdekében.  
 

diabetesz2A cukorbetegség kezelésének fő célja a vércukorszint normális határértékeken belül tartása, amennyire ez lehetséges. A tökéletesen normális szintet nehéz elérni, de minél inkább sikerül a vércukrot a normál tartományban tartani, annál kevésbé valószínű, hogy átmeneti és hosszú távú szövődmények alakulnak ki. A vércukorszint pontos beállításának legfőbb veszélye a "túlkezelés" nagyobb valószínűsége, ami alacsony vércukorszintet eredményez (hipoglikémia).

 

sziv2A cukorbetegség az összes szerv működését hátrányosan befolyásolja, ide értve a szívet, az ereket, az idegeket, a szemet és a vesét. Ha sikerül a vércukorszintet a normális tartományban tartani, drámaian csökken a szövődmények kialakulásának kockázata.
Rövidtávú szövődmények
A súlyos 2-es típusú cukorbetegség rövidtávú szövődményei azonnali beavatkozást igényelnek. Ilyenek lehetnek:

diabetesz14 Magyarországon minden harmadik családban van cukorbeteg. Összeállításunkban áttekintjük a 2 típusú cukorbetegség fogalmát, tüneteit, a diabétesszel való együttélés lehetőségét, a kezelések formáit, a betegség lehetséges szövődményeit. Ezek közül 1-1 területről származó szakcikket külön kiemelünk, idézünk egy írást a „Cukros tévhitek – és cáfolatok” címmel, s végül - a már e betegségben szenvedőknek - ajánljunk egy online webáruházat cukorbetegeknek. Hasznos írások, információk találhatóak a DiabetesOnline tematikus portálon.
accuchecNapi vércukorszint ellenőrzésre kiválóan alkalmas készülék, amelynek ujjbegyszúrója állítható az Ön érzékenységének megfelelően, 200 mért érték tárolható benne és heti, vagy kétheti átlag-értéket számol.

Vásárlás!

diabetesz11A 2-es típusú cukorbetegség (késői kezdetű, felnőttkori vagy nem inzulinfüggő cukorbetegség, diabétesz mellitusz) alapja az, hogy a szervezet által termelt inzulin nem tudja vércukorszint-csökkentő hatását megfelelő mértékben kifejteni, vagyis inzulinrezisztencia áll fenn. Inzulinrezisztencia általában a 30. életév után alakul ki arra genetikailag hajlamos egyéneken.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Forrás:WebBeteg

diabetesz_egyutteles3Ha ön cukorbetegségben szenved, alapvetően az a problémája, hogy a szükségesnél kevesebb az inzulin a szervezetében. Ennek a hormonnak a segítségével jut be a sejtek többségébe a szőlőcukor, más néven glükóz, ami a szervezet fő energiaforrása. Ennek két fontos következménye van.

diabetesz_tevhit6Az orvos néha még a "tapasztalt" diabéteszesek körében is találkozik olyan meglehetősen elterjedt tévhitekkel, amelyek tisztázása hozzájárulhat a veszélyek megelőzéséhez, a jobb életminőség kialakításához. Ebben igyekszünk segíteni.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás:MedimiX

 

OGYEI logo hiv

Kosár

 x 

A kosár üres

ALMA NEW

Kérdezze meg...


Egészségpénztárak

bankkartya2

OC Cafe logo

PROMOBOX 2

gyogygond3

Cegadatok X

Beszélünk angolul, németül!
Kerekesszékkel
© Fehér Kígyó Gyógyszertár és Orvosi Központ - 2011 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!