Pályázataink

szechenyi projekt

Termékkereső

Így rendelhet...

Igy rendelhet

Kozmetikumok

Kozmetikumok

LXLine_partner_patika

biztonsagos patika

Légy ismerősünk

Látogatások

Oldalletöltések száma: 7099180
  
beres_q10Alkalmazása ajánlott tartós intenzív testi és szellemi terhelés, stressz alatt a sejtek fokozott energiatermeléséhez szükséges mikrotápanyagok (vitaminok, nyomelemek) biztosítására. Ischaemiás szívbetegségek kiegészítő terápiájaként a szív működésének támogatására. A szervezet védekezőképességének fokozására.

 

  Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását szakirodalmi adatok igazolják.Mik a hatóanyagai?
A sejtek energiatermeléséhez nélkülözhetetlen vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz.
1 kapszula hatóanyag-összetétele: koenzim Q10 (Coenzym Q10) 30 mg, E-vitamin (tocopheroli acetas) (tokoferol-acetát formájában) 10 NE, B3-vitamin (nicotinamidum) 3 mg, cink (zincum), (cink-szulfát formájában) 2 mg, mangán (manganum), (mangán-szulfát formájában) 0,5 mg, réz (cuprum), (réz-glükonát formájában) 0,2 mg, szelén (selenium), (szelénessav formájában) 0,02 mg.

Mit tartalmaz még a készítmény?
Segédanyagok: mannit, mikrokristályos cellulóz, kolloid szilícium-dioxid, zselatin és színezőanyagok (E 127), E 132, E 171, E 172).

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
Alkalmazása ajánlott tartós intenzív testi és szellemi terhelés, stressz alatt a sejtek fokozott energiatermeléséhez szükséges mikrotápanyagok (vitaminok, nyomelemek) biztosítására. Ischaemiás szívbetegségek kiegészítő terápiájaként a szív működésének támogatására. A szervezet védekezőképességének fokozására.

Mikor nem szabad a készítményt szedni?

A ható- vagy segédanyagok bármelyikével szembeni allergia és veseelégtelenség esetén, valamint a rézanyagcsere örökletes zavarában (Wilson-kór) nem szabad szedni.

Mit kell tudni az alkalmazás megkezdése előtt?
A készítmény hatóanyagai közül a Q10 (ubikinon) a sejtek energiatermelő folyamataiban az elektronszállítás nélkülözhetetlen eleme. Emellett a Q10 közvetlen gyökfogó (antioxidáns) és ebből adódóan membrán stabilizáló hatású. Az E-vitamin ugyancsak antioxidáns hatású, fő biokémiai funkciója a telítetlen zsírsavakat tartalmazó membránok és más sejtalkotók védelme szabadgyökökkel szemben. A készítmény nyomelem összetevőinek (mangán, réz, cink, szelén) szintén az antioxidáns védelmi rendszer működésében van fontos biokémiai szerepük.

Szedhetik-e gyermekek is a készítményt?
Mivel gyermekeknél történő alkalmazásra vonatkozó adat nem áll rendelkezésre, ezért általános óvatosságból a készítmény gyermekeknek nem ajánlott.

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?
Óvatosan szedhető együtt warfarinnal vagy kumarin származékkal, mert a hatásuk fokozódhat. Óvatosan szedhető együtt szájon át szedhető vaskészítményekkel (a nagy adagban alkalmazott E-vitamin csökkentheti a vaspótlás hatásosságát), valamint A-vitaminnal (az E-vitamin fokozhatja az A-vitamin felszívódását) és K-vitaminnal (annak hatását befolyásolja, ezért az alvadási idő megnyúlását okozhatja, különösen K-vitamin-hiányos betegeknél). A penicillamin-tartalmú gyógyszer és a Béres Q10 30 mg kapszula bevétele között legalább két órának kell eltelnie!

Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás idején?
Erre vonatkozó vizsgálatok hiánya miatt terhességben és szoptatás alatt általános óvatosságból alkalmazása nem ajánlott.

Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?
A kapszulát szétrágás nélkül, kevés folyadékkal kell lenyelni, lehetőleg étkezéskor.

Mi az ajánlott adag?
Felnőtteknek naponta 1-3 kapszula.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

Az előírt adagolás mellett mellékhatás ez idáig nem ismert.

Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?
A készítmény a lejárati időn túl nem használható fel.

Mennyi ideig szedhető a készítmény?
A készítmény szedést indokló állapot fennállásáig folyamatosan szedhető.

Hogyan kell tárolni a készítményt?
15-25 fokon, száraz helyen.

Nyilvántartási szám: OGYI-849/2001
Forrás: Betegtájékoztató
 

OGYEI logo hiv

Kosár

 x 

A kosár üres

ALMA NEW

Kérdezze meg...


Egészségpénztárak

bankkartya2

OC Cafe logo

PROMOBOX 2

gyogygond3

Cegadatok X

Beszélünk angolul, németül!
Kerekesszékkel
© Fehér Kígyó Gyógyszertár és Orvosi Központ - 2011 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!