Pályázataink

szechenyi projekt

Termékkereső

Így rendelhet...

Igy rendelhet

Kozmetikumok

Kozmetikumok

LXLine_partner_patika

biztonsagos patika

Légy ismerősünk

Látogatások

Oldalletöltések száma: 7095200
  

diabetesz8Étrend kiegészítő tabletta vitaminokkal, cinkkel és krómmal cukorbetegek számára. A modern fogyasztói társadalom mindenkitől állandó csúcsteljesítményt követel. A gyakori stresszhatás akadályozhatja a rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozást, a kielégítő mozgást és a pihenést is.

 

Pár mondatban a cukor anyagcseréről
A cukrokból képződő energia az egész szervezet számára szükséges. Az ingerképzés- és ingerületvezetés zavartalanságához a sejtek megfelelő energiaellátása szükséges. A szervezet optimális szénhidrát anyagcseréjéhez nélkülözhetetlen az inzulin. A cukorbetegeknél – a betegség típusától függően – a szervezet vagy nem termel inzulint, vagy kevés inzulint állít elő, és/vagy sejtjeik nem reagálnak erre a hormonra, ezért esetükben a glukóz nem jut be a sejtekbe, ahol az energiatermelés is zajlik.

Melyik vitaminnak mi a feladata?
A cukoranyagcserében számos vitamin és ásványi anyag is szerepet kap.
A B-vitaminok fontos szerepet játszanak a cukrok energiává történő átalakításában. A B1-, B2-, B6-, B12, niacin(B3)-, biotin és pantoténsav
( B5)-vitaminok koenzimként működnek közre a cukor anyagcserében.

A C- és E- vitamin valamint a β-karotin antioxidáns hatású anyagok, melyek védik szervezetünket az oxidatív hatások következtében keletkező agresszív részecskék károsításától. Diabetes esetén különösen hasznos az antioxidáns védelem erősítése, mert az anyagcsere zavar következtében nő a szervezet oxidatív terhelése.

Tanulmányok szerint a szénhidrát anyagcserezavarban szenvedőknél a krómnagyobb mennyiségű bevitele a cukorfelhasználás javulásához vezethet. A króm támogatja az inzulin hatását, mivel a glukóz-toleranciafaktorok (GTF) része, melyek a sejtek cukorfelhasználásáért felelősek.

A cink a hasnyálmirigy inzulin termeléséhez szükséges ásványi anyag, ezen keresztül szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében és részt vesz az immunrendszer megfelelő működésében.

A táplálkozás fontossága
Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással kell biztosítani, hogy szervezetünk megkapjon minden fontos tápanyagot. A mai táplálkozási és életmódbeli szokások (rohanó, hajszolt életforma, rendszertelen, nem kellően vegyes táplálkozás) azonban több esetben oda vezetnek, hogy a vitamin, illetve ásványi anyag bevitel nem elegendő.

A Diabétesz vitamin kiegyensúlyozott mennyiségben juttat szervezetébe B1-, B2-, B6-, B12-vitamint, folsavat, niacint, pantoténsavat, biotint, E- és C- vitamint, β-karotint, valamint cinket és krómot, amelyek fontos szerepet játszanak a cukoranyagcsere különböző fázisaiban. 

Ajánlott adagolás:
Naponta 1 tablettát étkezés után, szétrágás nélkül, vízzel bevenni.
A tabletták tarka színe, mely változhat, a vitaminoktól származik. Ez a termékre jellemző és a minőséget nem befolyásolja.


A napi adag (1 tabletta)
tartalmaz

A felnőttek számára ajánlott napi bevitel
%-ában

C-vitamin 90 mg

150%

E-vitamin 18 mg

180%

Béta-karotin 2 mg

42%

B1-vitamin 2,4 mg

171%

B2-vitamin 1,5 mg

94%

B6-vitamin 6 mg

300%

B12-vitamin 1,5 μg

150%

Niacin 7,5 mg

42%

Pantoténsav 3 mg

50%

Folsav 300 μg

150%

Biotin 30 μg

20%

Cink 12 mg

80%

Króm 100 μg

83%

Egy doboz Diabétesz vitamin 30 db tablettát tartalmaz.

Wörwag Pharma GmbH & Co. KG,
Calwer Str. 7., 71034 Böblingen

Forrás: Wörwag Pharma

 

OGYEI logo hiv

Kosár

 x 

A kosár üres

ALMA NEW

Kérdezze meg...


Egészségpénztárak

bankkartya2

OC Cafe logo

PROMOBOX 2

gyogygond3

Cegadatok X

Beszélünk angolul, németül!
Kerekesszékkel
© Fehér Kígyó Gyógyszertár és Orvosi Központ - 2011 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!