Pályázataink

szechenyi projekt

Termékkereső

Így rendelhet...

Igy rendelhet

Kozmetikumok

Kozmetikumok

LXLine_partner_patika

biztonsagos patika

Légy ismerősünk

Látogatások

Oldalletöltések száma: 7079808
  
Gégegyulladás, rekedtség homeopátiás kezeléseMegfázáskor a hangunk rekedtté, fátyolossá válik. E gyakori jelenség hátterében leggyakrabban a gége vírusos vagy bakteriális fertőzése áll. Gégehurut, gégegyulladás alakul ki, ami fájdalmas rekedtséggel járhat. Rekedtséget okoz a hangszálak gyulladása is, mely tanároknál, előadóknál, énekeseknél a túlerőltetés következménye is lehet. A hang elmélyül, a hanghordozás szokatlanná válik. Gyakori kísérőtünet a köhögési inger és a száraz köhögés is. A homeopátia mint szelíd gyógymód óriási jelentőséggel bír a légutak rettegett betegségeinek gyógyításában. Igen fontosak az úgynevezett komplex homeopátiás gyógyszerek, melyekben több jól bevált hatóanyag csoportosítva található. A homeopátiás készítmények nagy előnye, hogy életkori megszorítások nélkül alkalmazhatók. A természetes alapanyagú, állati, növényi, ásványi eredetű gyógyszerek a szervezet öngyógyító mechanizmusainak aktiválása révén hatnak.

 

A HOMEOVOX komplex tabletta biztos, hatékony megoldást nyújt mindkét eredetű hangprobléma esetén, és eredményesen alkalmazható az alsóbb légutak felé terjedő torokgyulladások kezelésére is.

Hatóanyagok:

 • Aconitum napellus: az aconitum növényre jellemzőek a heves, hirtelen fellépő panaszok. Az aconitum tehát a megfelelő szer, ha egy hirtelen hideghatás okozza a megfázást, mely a hangszálakon is nyomot hagy. A beteg kedélyállapota feltűnően nyugtalan, száraz, ugató köhögés is jelentkezhet. Az arcbőr száraz és piros.
 • Arum triphyllum: az arum triphyllum, a kontyvirág a megfelelő szer énekesek, tanárok rekedtségénél. Kaparó érzés jelenik meg a garatban, és a beteg köszörüli a torkát.
 • Atropa belladonna: a belladonna az egyik leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szer. Gyulladásoknál, lázas fertőzéseknél, skarlátnál és mandulagyulladásnál is javasolt. Garat- és torokgyulladásnál a rekedtség és a torokfájás nagyon hevesen és hirtelen alakul ki. A beteg izzad, az arc piros, a fény és a zajok, de még egy érintés is kimondottan kellemetlen. Láz, nyelési nehézséget kiváltó szájszárazság és száraz köhögés is tapasztalható.
 • Bryonia dioica: fokozatosan       kialakuló láz, száraz nyálkahártyák, száraz, fájdalmas köhögés kezelésére.
 • Calendula officinalis: nyálkahártya fertőtlenítő- és gyulladásgátló hatású szer. Sebgyógyító hatása miatt homeopátiás elsősegély-szerként is alkalmazzák.
 • Ferrum phosphoricum: száraz, görcsös köhögés gégeszárazsággal, gyakran orrvérzéssel, fülgyulladással.
 • Hepar sulphuris calcareum: a hepar sulfuris bármilyen gennyes folyamatnál eredményesen alkalmazható. Jellemzi a megfázásra, rekedtségre, ugató, görcsszerű köhögésre való hajlam, valamint a hideg levegő és a hideg-száraz időjárás következtében jelentkező rosszabbodás különösen mély belégzéskor.
 • Kalium bichromicum: orrnyálkahártya, homlok- és arcüreggyulladás (jellegzetes zöldessárga           váladékozással) gyógyítására.
 • Mercurius solubilis: mandulagyulladás, garatgyulladás jellegzetes zöldes orrváladékkal, erős         nyálfolyással.
 • Populus candicans: a hang           eltompulása esetén felső légúti- és orrnyálkahártya-gyulladás kezelésére.
 • Spongia tosta: akut       gégegyulladás, rekedtség, száraz, sípoló, nehézlégzést kiváltó köhögés. A        kezdődő krupp egyik kiváló szere.

 

Akut esetekben óránként 2 tabletta Homeovoxot kell elszopogatni. A tünetek enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága ritkítható. Amennyiben a tünetek a kezelés ellenére egy héten túl fennállnak, és javulás nem következik be, forduljon orvosához.

Forrás: Boiron
 

OGYEI logo hiv

Kosár

 x 

A kosár üres

ALMA NEW

Kérdezze meg...


Egészségpénztárak

bankkartya2

OC Cafe logo

PROMOBOX 2

gyogygond3

Cegadatok X

Beszélünk angolul, németül!
Kerekesszékkel
© Fehér Kígyó Gyógyszertár és Orvosi Központ - 2011 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!