Pályázataink

szechenyi projekt

Termékkereső

Így rendelhet...

Igy rendelhet

Kozmetikumok

Kozmetikumok

LXLine_partner_patika

biztonsagos patika

Légy ismerősünk

Látogatások

Oldalletöltések száma: 6946898
  
Félelem a repüléstőlEgy brit felmérés szerint az utazók több, mint egyharmadának vannak rossz érzései, félelmei a repüléssel kapcsolatban. A legtöbbször alkalmazott szorongásoldó módszer – az alkohol – nem jó megoldás, mert a pánik, félelem leküzdésében fontos szerepet játszik a jó oxigénellátás és nem utolsó sorban a szervezet megfelelően hidratált állapota… Az alkohol vizet von el a szervezetből. Nyugtatókat, szorongásoldó gyógyszereket bódító mellékhatásuk miatt nem szívesen szednek a vakációra indulók. Homeopátiás orvos hasznos tanácsot tud adni személyre szabottan a repülési pánik homeopátiás kezelésére. Érdemes kipróbálni a stresszre, álmatlanságra, pánikra összeállított SEDATIF PC homeopátiás komplex készítményt is.


A tünet lehet egyszerű szorongás, főleg fel és leszálláskor, de olyan rettegéssé is fokozódhat, amely képtelenné tesz a repülőútra. Az ilyen helyzetet enyhíti az ACONITUM NAPELLUS, CH 15. Érdemes a repülés előtt akár 2 nappal elkezdeni a szedését. Aki a hirtelen le-föl mozgást tűri rosszul, BORAX CH 15 szedésével készülhet fel az útra. Másoknál a repülőút régi kellemetlen élményt idéz fel, és vannak, akik a nyomásváltozásra érzékenyek. Érdemes kipróbálni a stresszre, álmatlanságra, pánikra összeállított SEDATIF PC homeopátiás komplex készítményt is.


Néhány egyszerű szabály betartásával az utazás elviselhetőbbé válik:

 • Kerülni kell az alkohol, tea és kávéfogyasztást, mert vizet von el a szervezetből. Az út során igyunk sok ásványvizet! A megfelelően hidratált szervezet közérzete is kellemesebb.
 • A mély, lassú légzés növeli az oxigén mennyiségét a tüdőben, csökkenti a légszomjat. Ha a légzésre koncentrálunk, ez elvonja a figyelmet a zavaró körülményekről.
 • Érdemes megismerkedni a repülés technikai részleteivel, hogy a zajok ne okozzanak félelmet.
 • A repülés az egyik legbiztonságosabb utazási mód. Naponta körülbelül hárommillió ember repül biztonságosan.

Az időeltolódás kellemetlenségei is enyhíthetők homeopátiával

Az átállás, idegen szóval jet lag gyakori probléma a felgyorsult utazások korában. Az alvás-ébrenlét ciklusa felborul, és ez megzavarja a szervezet hormonális ritmusát is...


Az agyban a hipotalamusz, a tobozmirigy és az agyalapi mirigy állítja be a biológiai órát. Ha több időzónával arrébb utazik, az ember a másnapossághoz hasonló tüneteket tapasztalhat. Átmenetileg romolhat a memória és a koncentrálóképesség. Jelentkezhet álmatlanság, hasmenés, és érzékeny idegállapot is. A homeopátiás szakirodalom szerint minden átugrott időzóna egy nappal növeli az átállás idejét. A kelet felé történő repülés után fokozottabbak a tünetek, mint amikor nyugatra repülünk.

Hosszú repülőút előtt érdemes néhány napon keresztül a szokásosnál többet aludni. Felszállás után igazítsa óráját az új időszámítás szerint, igyon sok vizet, kerülje a kávét. Nappali érkezés után ne aludjon, tartózkodjon minél többet a szabadban, és csak a helyi idő szerinti lefekvési időben térjen nyugovóra. Ha éjszaka érkezik, próbáljon aludni, akkor is, ha nem álmos. Relaxációs gyakorlatok segíthetnek az elalvásban.


Homeopátiás szerek közül érdemes COCCULUS CH 30-at szedni, 12 óránként egy adagot, az utazás előtt két nappal elkezdeni a szedést, és a megérkezés utáni harmadik napig folytatni. Ha a tünetek nem javulnak, NUX VOMICA CH 9, napi 3 adag, hoz enyhülést. Az álmatlanság tünetei enyhíthetők SEDATIF PC komplex szer szedésével.

 

Milyen homeopátiás megoldás létezik a napszúrás, napégés kezelésére?
Trópusi országokba, vagy tengerpartra utazók meglepve tapasztalhatják, néha fájdalmas bőrtünetek, égések árán a nap erejét. Különösen kell vigyázni kisgyermekeknél, ahol a fényvédő krémeken kívül a gyermek fejét is óvni kell a napsugaraktól… A napszúrás súlyos állapot is jelenthet, leggyakrabban azonban hányással, émelygéssel, szédüléssel és fényérzékenységgel jelentkező állapot. Homeopátiás szerekkel jól kezelhető, azonban súlyos esetben azonnal orvoshoz kell fordulni!

 

Gyakran alkalmazott szerek:

Apis mellifica

 • A beteg  kába, bódult, hideg borogatás jót tesz neki.

Belladonna

 • Az arc kipirult, verejtékes
 • Lüktető fejfájás
 • Pupillatágulat, fényérzékeny szemek
 • Szomjas, külső zajra érzékeny

Aconitum

 • A beteg nagyon nyugtalan, szorongó
 • Száraz, kipirult arcbőr, nincs izzadás

Glonoinum

 • Vérbőség a fejben, hőhullámok, a beteg úgy érzi, mintha szét akarna pattanni a feje
 • Véreres szemek, kába tekintet,halánték lüktetés

A nap ultraibolya sugarai károsítják a bőrt. A sugarak a rugalmas szöveteket érintik, így a bőr csúnyán ráncossá válhat ha hosszabb ideig erős napsütés éri. Az érzékeny bőr égési sérüléssel reagál a napsütésre. A bőr égésére, ha a bőrfelület duzzadt, rózsaszín, és hideg borogatásra javul a fájdalom, a méhecskéből készült Apis a megfelelő szer. Ha hólyagok is jelentkeznek, Cantharis enyhítheti a tüneteket. A napozást érdemes fokozatosan növelni, mert a bőr melanintermeléssel védekezik az égés ellen. Minél sötétebb típusú a bőr, annál több melanin termelődik benne. Napozás után külső kezelésre az Aloe Vera gél a legalkalmasabb.

Megelőzhető az utazási rosszullét?
Az úttól a célig járművel közlekedünk, ez legtöbbször kellemes élmény. Annak azonban, aki a tengeri, vagy utazási betegségnek nevezett tünetegyüttesben szenved, az út sajnos rendkívüli megpróbáltatást is jelenthet….
Különösen kisgyerekeknél gyakori, mert az ő egyensúlyérzékelő rendszerük érzékenyebb. Ilyenkor megbomlik az összhang a szem, és a belső fül egyensúlyérzékelő körkörös ívjáratai között. Milyen tünetekkel jár az utazási betegség? Mindenki emlékszik az első elszívott cigaretta után jelentkező szédülés, sápadtság, szívdobogás érzésére. Ezek a tengeri betegség gyakori tünetei is. A homeopátia a hasonlóság törvénye alapján gyakran dohány növényből, TABACUM-ból készült szert rendel a tünetek enyhítésére. Létezik több szert tartalmazó komplex készítmény is, mely mellékhatások nélkül adható kisgyermekeknek és időseknek egyaránt. A komplex tabletták megelőzésként is szedhetők. A COCCULINE komplex tabletta a helyszínen is enyhíti a tüneteket, de ha a rosszullétre érzékenyek az utazás előtt elkezdik a szedését, a járművel történő utazás valóban kellemes élménnyé válik!

Baleseti elsősegélynyújtás homeopátiával?
A népi gyógyászatban csodálatos sebgyógyító hatásáról ismert növény az árnika. Homeopátiás formában megőrzi vérzéscsillapító, sebgyógyulást segítő hatását, melyet a gyógyszer gyártásánál alkalmazott hígítás és dinamizálás tovább erősít.

Véraláfutásoknál és agyrázkódás gyanújánál is kiválóan alkalmazható. Érdemes az utazásra ARNICA MONTANA-t tenni a csomagba, bármilyen balesetnél jó hasznát veszi az utazó. Az Arnica orvosi beavatkozások és műtétek előtt is bevehető. A sebek gyógyulását az Arnica mellett a CALENDULA nevű, körömvirágból készült homeopátiás szer is gyorsítja, vágott sebeknél pedig a STAPHYSAGRIA alkalmazható jó eredménnyel. Izomsérülésekre, ínsérülésekre
RHUS TOXICODENDRON és RUTA szedhető.

Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel
A szénanátha tünetei hasonlítanak a megfázáséhoz, de ilyenkor nem fertőzés, hanem a szervezet ártalmatlan anyagokra adott rendellenes reakciója áll a háttérben. Aki „gyakorló” allergiás, általában magával viszi gyógyszerét az utazásokra is.

Érdemes azonban tudni, hogy számos homeopátiás szer alkalmazható kiválóan az allergia tüneti kezelésére, mellékhatások és korhatár nélkül. Ilyen például a CORYZALIA, egy náthára speciálisan összeállított komplex homeopátiás készítmény. Ha a szem könnyezése, viszketése jellemző, a CORYZALIA kiegészíthető az EUPHRASIA nevű szerrel. A HISTAMINUM az allergiás reakció során felszabaduló, és kellemetlen tüneteket okozó hisztamin hatását csökkenti, bármely allergiás folyamatnál alkalmazható.

A rovarcsípéseknél a rovar nyála vagy mérge válthat ki allergiás reakciót. A csípés helyén viszketést, fájdalmat okoz, a bőr megduzzad és kivörösödik. Trópusi országokban a csípések ellen indiai citromfűolaj és víz keverékével (1 pohár vízbe 5 csepp olaj) kenik be a szabad bőrfelületet. A sebre helyezett jégkocka enyhíti a fájdalmat. Pók vagy skorpió csípése után, illetve ha a méh vagy darázs csípése légszomjat, hányást vagy fulladást okoz, azonnal orvoshoz kell fordulni! A duzzadt, ödémás rovarcsípések szere a méhecskéből készült APIS, a szúrásoké a LEDUM. A LEDUM szúnyogcsípések megelőzésére is jó. Ha a csípés helye kékesvörös, TARENTULA a választandó szer.
A csalánkiütések jól kezelhetők a csalánból készült URTICA URENSSEL. E viszkető bőrelváltozás onnan kapta a nevét, hogy csaláncsípés hatására mindenkin megjelenik. A csalánkiütést legtöbbször élelmiszer, szúrós növény, vagy rovarcsípés okozza. Ha a beteg nagyon nyugtalan, a kiütés vörös és fáj, a mérges szömörcéből készült RHUS TOXICODENDRON lesz hatásos. Ha a csalánkiütés gyógyszer szedése után jelentkezik, vagy átterjed a torokra és a szájüregre, orvosi segítséget kell kérni.

Milyen szereket érdemes magunkkal vinni egy utazásra?
Egy egyszerű fertőtlenítő, sebtapasz, lázcsillapító mellé az alábbi homeopátiás úti-patika javasolható:

 • Arnica Montana – sérülésekre
 • Acidum phosphoricum – fájdalmatlan hasmenés
 • Aconitum – láz és sokk szere
 • Aloe – nyákos hasmenés
 • Apis – csípések, duzzadt torok, napégés
 • Arsenicum Album – romlott étel okozta tünetek
 • Belladonna – napszúrás, láz, torokgyulladás, fej és fülfájás
 • Cantharis – hólyagos égés, felfázás
 • Chamomilla – fogfájás, kólika, nyűgös gyermek, fülfájás
 • Euphrasia – szemirritációk
 • Glonoinum - napszúrás
 • Histaminum – allergiás reakciók csökkentése
 • Ledum – szúrt sebek, rovarcsípés
 • Natrium muriaticum - székrekedés
 • Urtica Urens – csalánkiütés
 • Oscillococcinum – vírusfertőzések
 • Cocculine – tengeri betegségre
 • Coryzalia – náthára
 • Homeogene - torokpanaszokra


Forrás: Boiron
 

OGYEI logo hiv

Kosár

 x 

A kosár üres

ALMA NEW

Kérdezze meg...


Egészségpénztárak

bankkartya2

OC Cafe logo

PROMOBOX 2

gyogygond3

Cegadatok X

Beszélünk angolul, németül!
Kerekesszékkel
© Fehér Kígyó Gyógyszertár és Orvosi Központ - 2011 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum | Oldaltérkép
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!